Tdani weboldala -> cikkek - Kritika: Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása

cikkek -> Kritika: Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása

Kritika: Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása

szerző: Tdani - 2019-10-11 14:29:30
Facebook
Kedves Olvasóim!

Nevezhettek bárminek, de leginkább talán a lusta jelző az, ami ebben az esetben illik rám.

Múlt hét szombat este volt alkalmam beülni a Cinema City mozitermeinek egyikébe, ahol megnézhettem a Ric Roman Waugh által rendezett Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása című mozifilmet.Waughról tudni kell, hogy rendkívül szkeptikus az igazságszolgáltatással és az állam törvényes működésével kapcsolatban.
Hősei rendre kisemberek, akik a bűn útjára kénytelenek lépni, hogy érvényesítsék igazukat, vagy megmentsék szeretteiket.
Ebben az esetben az ellenség igazából semmi extra, csak maga az Egyesült Államok.

A történetMike Banning (Gerard Butler), az amerikai elnök első számú testőre felett lassan eljár az idő.

Korábbi sérülései miatti migrénes tünetei túl nagy kavarodást okoznak a fejében, és gyermeke születése is hazaszólítja őt.
Az elnök (Morgan Freeman) ellen azonban ismét merénylet készül, ám az államfőt megmentő Banning besározódik. Menekülnie kell, hogy tisztázza magát és elkapja az igazi tetteseket.
Segítségül pedig mellészegődik rég nem látott paranoiás veterán apja is (Nick Nolte), aki inkább tűnik útszéli hobónak, mintsem harcedzett öregnek.

Ezt azonban némileg cáfolja egy igen látványos jelenet, ami nekem, személy szerint, az egyik kedvencem volt, mikor apa, és fia az erdőben szembeszáll A Mike-t üldöző emberekkel.
Nem valami rózsás a helyzet, ám a volt katona megkéri Mike-t, hogy az avarban elrejtett drótot húzza meg, ha túl akarják élni ezt a helyzetet.
Ő így is tesz, mire csaknem az egész erdő, de még a környező hegyoldal is olyan tűzijáték hatás kíséretében semmisül meg a földben elrejtett aknák miatt az ellenséggel együtt, amire talán még Yoda mester sem volt képes az erővel.

Ennél fogva már bátran állíthatom, hogy nem volt semmi az öreg.Azt nem mondom, hogy nincsenek látványos hibái a filmnek. Sajnos tipikus, de nem csak itt, hogy fél óra után már előre lehet sejteni, hogy mi lesz a vége.

A Fehér Házról itt majdhogynem szó sincs, de a hangeffektek, és a jól hangzó beszólások miatt érdemes legalább egyszer megnézni.

Állítólag, ha készülne egy negyedik film, Gerard szívesen elvállalná ismét a védelmező testőr szerepét.
Viszont 2015-ben, a második film idején nem hittem volna, hogy négy évvel később, augusztusban egy trilógia lesz belőle.

Cikk információk

A cikk kategóriája Személyes
Kulcsszavak Vissza a cikkek főoldalára


ITPCMS 1.0 beta - Generálási idő: 0 másodperc - 2 lekérdezés - Memóriahasználat 575.07 KB