Tdani weboldala -> cikkek - Lehet, hogy lesz Ready Player One 2?

cikkek -> Lehet, hogy lesz Ready Player One 2?

Lehet, hogy lesz Ready Player One 2?

szerző: Tdani - 2020-01-18 10:25:26
Facebook
2018-ban mondhatni nagy sikert hozott Ernest Cline Ready Player One regényének film változata, aminek a vége, ha jobban megfigyeli a néző, talán folytatásra enged utalni - bár saját véleményem szerint ehhez a sikert követő 600 millió dollárnak is van némi köze.


Magát a folytatást illetően Clinenek már vannak ötletei - érdekes módon figyelembe véve a filmet, azon irányokról, hogy az általa alkotott virtuális világról miként derülhetnének még ki újabb titkok, továbbá az el nem mesélt történetekről.
Ezek vélhetően ugyanazon szereplők körül játszódnak majd, mint korábban - annak ellenére, hogy Spielberg nem szeretne részt venni ebben a produkcióban.

"A folytatás egy móka számomra, ezáltal lehetőséget adva a popkultúra azon újabb aspektusainak felfedezésére, melyeket szeretek.
Lényegében ez az egyik oka annak, hogy több olyan történetet írjak, ami ehhez az univerzumhoz kapcsolódik.

Nagy munka volt az Oasis, illetve a szabályainak megalkotása, de ha abból indulok ki, hogy ez egy végső videojáték, és szórakoztató platform, akkor tudom, ezen a tájon még nekem is sok titokra kell fényt derítenem" - mesélte az író.

"Csakúgy, mint a virtuális médium, az általa kínált lehetőségek sokféle szempontból elegendőek ahhoz, hogy elkészítsek egy újabb folytatást.
Egyszer egy bölcs ember azt mondta nekem, hogy minden film a saját univerzumának mestere.
Ezáltal ahhoz, hogy lehetőségek tárházát lásd az újabb kalandok megismerésére, az első részből elég, ha megnézel tizenöt percet, hogy meghozd a végső döntést."

Saját megjegyzésem: na, ez is pénzéhes.

Na de visszatérve a folytatáshoz. Van egy potenciális cselekménypont, amit az első részben viszonylag sűrű homály fed, és jó lenne róla többet tudni.
Ő Anorak, a mindenttudó varázsló, James Halliday avatárja, játékos mása, illetve aki a húsvéti tojást átadta Parzival-nak, vele együtt pedig az Oasis irányítását is.

Noha Cline és Spielberg nem mondanám, hogy néhány rövidke pillanatnál több figyelmet szentelt volna a misztikus, virtuális figurának, talán kijelenthetem, megvan a maguk kis sütnivalójuk rá nézve, hogy a jövőben miképp kezeljék.
"Mikor Steven és én arról a jelenetről beszélgettünk, ahol leginkáb látható Anorak, megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok róla.
Azt válaszoltam, hogyha lesz folytatás, akkor mindenképp szerepelni fog benne" - mondta Ernest Cline.

Ready Player one 2: kik lesznek a szereplők, vagy erről mit lehet tudni?Az tuti, hogy Olivia, Wade barátnője szerződést kötött az esetleges folytatásra, akárcsak Tye Sheridan, vagyis maga Wade.

Vajon milyen stáb lesz a Ready Player One 2 mögött?"Szerintem nagy esély van arra, ha minden jól alakul, hogy a WB folytatni akarja a sztorit.
Fogalmam sincs, hogy Steven vissza akar-e térni, lévén már tudja, hogy mire készül. Azt mondják, ez a harmadik olyan legkomolyabb filmje, amit eddigi karriere során készített" - mondta Cline arról, hogy Spielberg ismét helyet foglal-e a rendezői székben.

A legnagyobb vesztesége a filmnek az lenne, ha nem ő rendezné.

A legfontosabb: mikor lesz a premier?Feltételezve, hogy a Warner Bros gyorsabban szeretné nyomon követni az ehhez fűződő eseményeket, felbecsülhetjük a két éves gyártási időt, tekintettel a film speciális effektusaira.

Másrészt egyértelműen akkor, ha már elkészült a regény.

Így valószínű, hogy 2022-ben láthatjuk ismét Wadeéket a mozivásznon.

Forrás: The Cinema Holic

Cikk információk

A cikk kategóriája Személyes
Kulcsszavak Vissza a cikkek főoldalára


ITPCMS 1.0 beta - Generálási idő: 0 másodperc - 2 lekérdezés - Memóriahasználat 574.93 KB